1. Lägg digestivekexen i en tättslutande plastpåse och krossa dem med en brödkavel eller något annat trubbigt föremål som du kan orsaka ordentlig skada med, tills du har en påse fina smulor i stället.
2. Smält smöret i en stor kastrull, häll i kexsmulorna och blanda ordentligt.
3. Häll blandningen i kakformen, jämna ut och platta till med baksidan av en sked.
4. Täck över och ställ in i kylen medan du förbereder resten av ingredienserna.
5. Lägg chokladen i en skål och placera skålen över en liten kastrull med knappt sjudande vatten. Eller smält chokladen i micron.
6. Var noga med att botten av skålen inte når ner till vattnet.
7. Låt chokladen smälta långsamt under omrörning.
8. Vispa ihop färskost, grädde och mascarpone med en träslev i en stor bunke.
9. Vänd slutligen ner blåbären.
10. Fördela blandningen i ett jämnt lager på kakbottnen, täck över och låt stelna i kylskåp i minst 2–3 timmar.
11. Ta ur cheesecaken ur formen och servera i STORA portioner!