linneas lyckokakor

Min bakblogg är jag samlar alla favoritrecept!

BLÅBÄR & VITCHOKLAD CHEESECAKE

Kategori: Cheesecake

 
Fantastiskt cheesecake som passar alla, äggfri dessutom vilket är ett stort plus för oss äggallergiker. Det är nästintill omöjligt att hitta goda cheesecakes utan ägg. Blir ingen bild denna gången.. det är svårt att hinna ta kort på godsaker som äts upp fort som attan!
 
200 g 3-4 st digestivekex
100 g smör
400 g vit choklad av hög kvalitet, i bitar
250 g färskost
2.5 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
250 g blåbär
 

1. Lägg digestivekexen i en tättslutande plastpåse och krossa dem med en brödkavel eller något annat trubbigt föremål som du kan orsaka ordentlig skada med, tills du har en påse fina smulor i stället.

2. Smält smöret i en stor kastrull, häll i kexsmulorna och blanda ordentligt.

3. Häll blandningen i kakformen, jämna ut och platta till med baksidan av en sked.

4. Täck över och ställ in i kylen medan du förbereder resten av ingredienserna.

5. Lägg chokladen i en skål och placera skålen över en liten kastrull med knappt sjudande vatten. Eller smält chokladen i micron.

6. Var noga med att botten av skålen inte når ner till vattnet.

7. Låt chokladen smälta långsamt under omrörning.

8. Vispa ihop färskost, grädde och mascarpone med en träslev i en stor bunke.

9. Vänd slutligen ner blåbären.

10. Fördela blandningen i ett jämnt lager på kakbottnen, täck över och låt stelna i kylskåp i minst 2–3 timmar.

11. Ta ur cheesecaken ur formen och servera i STORA portioner!


Kommentarer


Kommentera inlägget här: